De site voor leden van kascommissies van alle verenigingen
Ook voor penningmeesters ! Ook voor verenigingsbestuurders !
HOME Vraagbaak VvE's Links Auteur
Checklist Workshops Fraude Actuele bedragen Contact

Nuttige links voor kascommissies, penningmeesters en bestuurders van
verenigingen en
Verenigingen van Eigenaars

De folder van NOV en Kascommissiegids.nl met tips voor een gezonde financiële organisatie van uw vereniging of stichting (fraudepreventietips) kunt u hier downloaden.

www.verenigingen.nl Een site met allerlei informatie over het besturen van verenigingen en stichtingen. Met diverse interessante artikelen en concrete tips, onder meer over een ordentelijke financiële organisatie om grote fouten en fraude te voorkomen.

Ook websites van sommige sportraden geven uitstekende informatie. Zie bijv. de website van de SportserviceDesk van Sportservice Midden Nederland: www.sportservicedesk.nl.

Op workshops vragen deelnemers mij vaak of ik een goed boekhoudpakket weet... Wat 'goed' is voor een bepaalde vereniging, hangt natuurlijk af van zaken als de omvang van de vereniging, het soort vereniging en de kennis en ervaring van de penningmeester. In ieder geval is het boekhoudpakket van Conscribo het proberen waard!

www.belastingdienst.nl De officiële site van de Nederlandse belastingdienst. Veel nuttige informatie, onder meer de brochures:
Sportclubs, belastingen en sociale verzekeringen: download hier
en
Sportevenementen en belastingen: download hier.
Sinds 1 juni 2012 heeft de belastingdienst informatie over "Sport en belasting" overzichtelijk bij elkaar gezet. Een aanrader!

wetten.overheid.nl De volledige tekst van alle Nederlandse wetten is op deze site te vinden. Ook bijv. de tekst van boek 2 van het Burgerlijk Wetboek over verenigingsrecht.

www.ey.nl Via deze site van Ernst & Young kunt u drie interessante publicaties voor verenigingsbestuurders downloaden:
-          Sportvereniging en fiscus
-          Sportvereniging en financiën
-          Wet- en regelgeving voor sportverenigingen.
Overigens zijn deze publicaties zeker ook lezenswaardig voor andere verenigingen dan sportverenigingen!

Voor Verenigingen van Eigenaars:

Goede gratis nieuwsbrieven kunt u krijgen via:
- ApartWonen
Verder heeft de website van www.verenigingen.nl sinds kort speciale pagina's met informatie voor VvE's.De website www.vvecentraal.nl bevat veel informatieve artikelen voor appartementseigenaren en VvE-bestuurders. Ook voorbeelddocumenten, modelreglementen en functiebeschrijvingen.
Op de website www.vveplaats.nl kunt u ook diverse informatie vinden, inclusief informatie op bouwkundig gebied.