De site voor leden van kascommissies van alle verenigingen
Ook voor penningmeesters ! Ook voor verenigingsbestuurders !
HOME Vraagbaak Recensies Links Auteur
Checklist Workshops Fraude Actuele bedragen HOME

Aantrekkelijke workshops voor vrijwilligers in kascommissies, besturen en VvE's

Workshop Kascommissie: concrete tips en praktische "eye-openers" voor uw controle!

Zie bij de beschrijving van de workshops voor de geplande workshops.

 • U kunt altijd zelf het initiatief nemen om een workshop te organiseren. Neem daarvoor via onderstaande links contact op.
  Heeft u interesse in een workshop en staat er geen workshop in uw omgeving gepland? Stuur een mailtje (vermeld s.v.p. uw woonplaats) en u ontvangt bericht zodra er een workshop bij u in de buurt beschikbaar komt. Geeft u s.v.p. ook aan in welke workshop u geïnteresseerd bent.

  Informeer mij als er een workshop in de buurt wordt georganiseerd
  Als u een groep samenstelt van 10 of meer (potentiële) kascommissieleden of andere geïnteresseerden, kan de auteur een of twee instructieve en interactieve workshop(s) voor u verzorgen!
  Neem contact op om een workshop af te spreken
 • In de Kascommissiegidsen kunt u veel lezen over de aanpak van de "kas"controle, over de jaarrekening en over een goede organisatie van de financiën zodanig dat fraude en financiële fouten zoveel mogelijk worden voorkomen. Maar misschien vindt u het prettiger om in een workshop de benodigde kennis aangereikt te krijgen en de gids als naslagwerk te gebruiken? De workshops zijn interessant en nuttig voor vrijwilligers mét én zonder ervaring! Deze praktische workshops bieden ook een verdieping van de inhoud van de gidsen! U krijgt concrete tips voor uw vereniging of stichting, veel voorbeelden en eye-openers. De workshops gaan niet over administreren en zijn niet saai, integendeel!
  Ook biedt de auteur op uw verzoek individuele begeleiding van uw vereniging of VvE op het gebied van jaarrekeningen en "kas"controle.
  U kunt kiezen uit de volgende workshops:

  Workshop FINANCIËN VAN DE VvE:
  regelgeving en praktijk voor besturen en kascommissies van VvE's

  Workshop Voorkomen van fraude en financiële fouten in verenigingen en stichtingen

  Individuele begeleiding van (de kascommissie van) uw vereniging of VvE

  Een praktische workshop voor iedereen die te maken heeft met de financiën van een VvE ! Bent u bestuurslid van een VvE of lid van de kascommissie (of overweegt u dat te worden)? Dan is deze workshop eigenlijk onmisbaar!
  Klik hier voor de beschrijving van deze workshop.

  Complete workshop van 2 avonden of middagen, in november 2014 in Hoofddorp, Sassenheim, Amsterdam, Eindhoven, Alkmaar, Schiedam, en Arnhem.
  Bent u lid van een kascommissie en vraagt u zich af hoe de controle goed en efficiënt kan worden gedaan? Controle is niet moeilijk, maar u moet wel even weten waar u op moet letten. Zelfs vrijwilligers die niet bijzonder administratief onderlegd zijn, kunnen een effectieve en efficiënte kascontrole uitvoeren.
  Ook voor penningmeesters is de workshop erg nuttig.
  Klik hier voor de beschrijving van deze workshop.

  Complete workshop 2 avonden, selectie van de meest interessante onderwerpen 1 avond.
  Als de financiële organisatie van uw vereniging of stichting niet op orde is, kan dat grote gevolgen hebben! Het voortbestaan van de vereniging of stichting kan op het spel staan als belastingwetten niet correct worden nageleefd en als een penningmeester lange tijd fraude kan plegen zonder dat dit wordt ontdekt.
  Lees krantenartikelen over fouten en fraude
  In deze workshop (1 avond) krijgt u concrete tips voor een gezonde financiële organisatie van uw vereniging of stichting. Klik hier voor de beschrijving van deze workshop. Alle onderwerpen worden geïllustreerd met recente en aansprekende fraudegevallen waarover in de media is gepubliceerd.
  Voor begeleiding-op-maat van kascommissies van VvE's (of andere verenigingen of stichtingen waarin veel geld omgaat). Aan de hand van de jaarrekening van uw eigen VvE nemen we de controle-aanpak en bijzondere aandachtspunten met u door. U bent dan zeker van een gedegen controle en kunt de volgende jaren de controle zelfstandig doen. Veel goedkoper dan het uitbesteden van de controle aan een accountant...
  Voor informatie: stuur een e-mail.

  WORKSHOPKALENDER