De kascommissiegids

Voor verenigingen en stichtingen

Een praktische hulp in elke vereniging en stichting! 

Al meer dan

exemplaren verkocht!

Een praktische hulp voor alle meer dan 500.000 vrijwilligers die lid zijn van een kascommissie en de belangrijke jaarlijkse controle van het financieel verslag goed willen doen! Stap voor stap wordt voor elke post uit het financieel verslag uitgelegd hoe de controle kan worden gedaan en wat de aandachtspunten daarbij zijn. Duidelijke voorbeelden en handige checklists maken dat dit boek bruikbaar is voor alle verenigingen en stichtingen en ook voor andere organisaties met een kascommissie (ouderraden, kerken enz.). NB Voor VvE’s is er een

Speciale gids! 

Van de 116 pagina’s gaan 63 pagina’s heel concreet over de aanpak van de controle. Op de overige pagina’s vindt u onder meer informatie over:

– de organisatie van de administratie van de vereniging

– wettelijke voorschriften

– de bestuursverantwoording

– bevoegdheden van de kascommissie.

Ook is er aandacht voor automatisering en voor de verschillende belastingen waarmee een verenigingen en stichtingen (en dus de kascommissies) te maken kunnen krijgen. 

Voor elke vrijwilliger in een kascommissie en ook heel nuttig voor penningmeesters!

Prijs

De prijs is inclusief verzendkosten én inclusief gratis gebruik van de vraagbaakfunctie via internet.

1  gids

22,50€

2  gidsen

39,00€

3  gidsen

54,00€

Bestelinformatie

– Vandaag bestellen, snel in huis! (verzending 2x per week)

– Maak het bedrag over naar:

IBAN: NL22 INGB 0003 2955 87   (M. den Ouden te Abbenes).

– Aan het bedrag zien we hoeveel exemplaren u wenst.

– Vermeld in de omschrijving uw adresgegevens !

Drs. Maarten den Ouden, bedrijfseconoom controlespecialist en ex-registeraccountant, schreef al in 1987 de Handleiding voor de kascommissie. Op veler verzoek is deze handleiding in 2008 heruitgegeven onder de titel De Kascommissiegids, later als De Kascommissiegids voor verenigingen en stichtingen.

Van deze Kascommissiegids is inmiddels de zesde druk verschenen. De gids is hét standaard werk voor de controle door kascommissies in vrijwilligersorganisaties.

Inhoudsopgave

Benieuwd naar de inhoud van deze gids?. Hier vindt u de inhoudsopgave

Recensies

– Recensie door J.M. Vecht, registeraccountant, van de Handleiding voor de Kascommissie, de voorganger van de Kascommissiegids. Klik hier

– Dr. Wim Westerman, universitair docent aan de faculteit Economie en bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen, plaatste deze recensie op de website van Bruna:

De Kascommissiegids 

Kascommissies controleren jaarlijks de financiën van verenigingen. Dat kan professioneler dan vaak gebruikelijk is. Het boek van Den Ouden legt een hoge standaard neer. De taken van de kascommissie maken duidelijk dat de baten, lasten, activa en passiva gecontroleerd moeten worden. De schrijver geeft actuele voorbeelden en toont checklists bij de beschrijving. Hij legt ook uit hoe de commissie rapporteert. Korte hoofdstukken geven inzicht in zaken als ICT (automatisering) en beveiliging, de verantwoording door het bestuur als zodanig en de wijze van controle daarop, alsmede de achtergronden van verenigingen in het algemeen.

De schrijver heeft veel ervaring in zowel het controlevak als het onderwijs. Het boek is goed geschreven. Het is bruikbaar als doe-het-zelf-handleiding en bij cursussen. Niet alleen nuttig voor kascommissies, maar ook voor penningmeesters. Een standaardwerkje.

Financiën van de VvE

Gids voor Bestuurders en Appartementseigenaren

De kascommissiegids 

Speciale editie voor Verenigingen van Eigenaars